
Evrenselliği sıklıkla dile getirilen müzik, kendini her zaman farklı bir yerde buldu ve hayatımıza da bu şekilde dahil oldu diyebiliriz. Yapılan her yeni duyuru, her yeni düzenleme ve çalışma ile işlemler sürekli değişti ve kendimiz için de bir renk ve tasarıma dahil olmaya başladık.
Pek çok kişi tarafından dile getirilen konulardan olan müziğin evrenselliği konusu, artık araştırmacıların da dilinde olan bir çalışma idi ve bu iş resmen resmileşti. Bilimciler tarafından yapılan araştırmalarda, psikolojik yolda yapılan bir ilerleme düşünüldü ve insanların bu konuya dair ilerlemeleri de karşımıza çıkmaya başladı. 19 araştırmacının yer aldığı bu araştırma sonucu gösteriyor ki, müzik evrensel ve herkes müziğin dilini anlıyor.
Sözlü müziklere odaklanan araştırmacıların yaptığı her yeni çalışmada 315 kültürden farklı bilgiler sunuldu ve veritabanında da buna yer verildi. Yüzlerce parçayı 5 sene boyunca tarayan araştırmacılar özel bir hizmet sundu ve yaptıkları araştırmaları bilimsel olarak yayınladılar.
Benzer müzikler ve benzer sonuçlar

Benzer işlevlere ait şarkıların yine aynı durumlara sonuç ürettiğinin altını çizen araştırmacılar, durumun çok daha önemli bir şekilde ilerlemesi gerektiğini söyledi ve bu konuda ayrıntılı bir tarihi bilgi içeren kaynak yayınladı. Analiz için kullanılan 4 farlkı teknik, kendi içinde de geniş bir dile hakimdi ve bu dil de hepimiz için özverili bir süreç yaratıyor idi. Tedavilerde kullanılan müzikler kendine has üslupları ile ön plana çıkınca da, kişilerin beklentilerine çok daha hızlı çözümler üretildi.
1991 İzmir Doğumlu, Akdeniz Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu. 3 Yıldır teknoloji haberciliği yapmaktadır. Son 1 yıldır Tekno10.com bünyesinde editörlük hizmeti sunmaktadır. Aynı zamanda bağlı olduğu sanat kulübünde tiyatro oyunculuğu yapmaktadır.
E-posta: iletisim@tekno10.com