Mobil

Whatsapp’ın Yasaklanan “ Grup Gizlilik Ayarları “ Özelliği Geri Döndü

WhatsApp’ın bir süre önce kullanımdan kaldırılan grup gizlilik ayarları özelliği yeniden beta sürümünde kullanılmaya başlandı. Bilindiği gibi WhatsApp dünya genelinde en popüler mesajlaşma ve görüşme uygulaması olarak en başta gelmektedir.

WhatsApp grup gizlilik ayarları özelliğini geçtiğimiz ayda kullanıcılarına sunmuş ama ne olduğu belli olmayan bir sebepten dolayı bu özellik ani bir karar ile kullanımdan kaldırıldı. Bir kaç günce WhatsApp beta sürümü ile birlikte Android ortamında bu özelliği tekrar kullanıma sundu. Bu özellik ile birlikte kullanıcılar gruplarda ki gizliliği özelleştirebiliyorlar. Bu özelliğin yıl bitmeden IOS tabanlı telefonlara da gelmesi bekleniyor.

Whatsapp Gizlilik Ayarları Kullanımı

Bu özelliği kullanabilmek için WhatsApp programınız açıkken ayarlar bölümüne gidin.

Android Telefonlarda: Diğer Seçenekler > Ayarlar > Gizlilik >Gruplar tuşunu tıklayın.

Iphone Telefonlarda: Ayarlar > Hesaplar > Gizlilik > Gruplar tuşunu seçmeniz gerekiyor.

Yukarıda ki tuşları kullandığınız zaman karşınıza bazı seçenekler çıkacaktır. Bu seçeneklerin kullanımı içinde yapmanız gerekenler şunlardır:

Herkes: Bu seçeneği işaretlediğiniz zaman sizin kişiler listenizde ekli olmayan bütün kişiler sizin herhangi bir onayınıza gerek olmadan sizi gruplara ekleyebilmektedir.

Kişiler: Bu şıkkı seçtiğiniz zaman yalnızca telefonunuzda bulunan kişiler sizin onayınız olmadan sizi gruplara ekleyebilmektedir. Eğer sizi bir grup yöneticisi gruba eklemek istiyorsa bu kişiye sizi gruba eklemeyeceğini bildiren bir mesaj gider. Böyle bir durumda yönetici olan kişiden gruba davet et ya da devam şıkkına basması istenir. Bunun sonucu olarak grup yöneticisi olan kişi sizinle sohbet etmek için size özel bir grup daveti göndermiş olur. Daveti kabul etmeniz için belirlenen süre üç gündür. Bu süre içinde kabul etme veya etmeme size kalmış bir tutumdur.

Hiç Kimse: Kişi hangi gruba katılmak isterse istesin veya gruba katılması için davet alsın mutlaka onay gerekmektedir. Bir grup yöneticisi sizi bir gruba eklemek isterse sizin onayınızı alması şarttır. Sizin onayınız olmadan sizin herhangi bir grup sohbetine eklenmeniz mümkün değildir. Gruba davet edilebilmeniz için gruba davet et ya da devam tuşuna onay vermeniz gerekmektedir.

Daha Fazla Göster

Benzer Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

implant
Başa dön tuşu
Kapalı