
27 Aralık 2019 tarihinde tanıtılan yerli otomobil ile ilgili sevindirici gelişmeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank paylaştı. Bakan Varank, planlanıldığı gibi 2022 yılının sonlarına doğruyerli otomobili Türkiye yollarında görebileceğimizi belirtti. Bakan Varank; “Tabii ki bir avantajı olacak ama dünya ile rekabet edebilecek bir fiyat politikası uygulamak üzerede arkadaşlarımız çalışıyorlar. Ama bugünden şöyle olacak böyle olacak demek doğru olmaz.” dedi.
Bakan Varank, ayrıca “Tabii ki biz Türkiye’nin Otomobili projesini, bizi bir yerden bir yere götürecek sadece bir araç üretme projesi olarak görmüyoruz. Biz aslında dünyada değişen otomobil enstitüsünde bir fırsat penceresi olarak görüyoruz. Türkiye’yi dünya otomobil piyasasına sokacak bir proje olarak görüyoruz. Dolayısıyla biz bu projeyi katma değerli ekonomi üreten gelecekteki planlamalarda çok önemli bir yere oturtuyoruz.”ifadelerinde bulundu.
2022’de yollarda olması beklenen otomobilin üretileceği fabrika için ÇED raporunun olumlu sonuçlandığını, zemin etütlerinin gerçekleştirildiğini ve yatırım teşvik belgesinin alındığı açıklanmıştı. Cevher Grubu ;yeni nesilelektrikli araçlar için 20’yi aşkın projede tek ve geliştirici tedarikçi olarak OEM’ler ile çalışarak yerli otomobil için önemli bir hamle yapıyor. Böylece alüminyum alaşımlı janta ek olarak, araçların şasi, yürüme aksamı parçalarını da üretimini gerçekleştirerek yerli elektrikli otomobil üretiminin önemli tedarikçileri arasında yer almayı planlıyor.
Yerli Otomobil’in Teknik Özellikleri Nelerdir ?
TOGG’un geliştirdiği ilk yerli otomobil özellikleri ile dikkat çekmişti. Merakla beklenen ve heyecanla karşılanan ilk yerli otomobilin özellikleri de oldukça konuşuluyor. 300+ ve 500+ kilometre menzile sahip olan araç, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 şarj kapasitesine ulaşacak. 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile 4,8 saniyede 0-100 km/s hız alabilecek. Güncellemeleri 4G/5G başlantısıyla gerçekleştirebilecek otomobil uzun ömürlü bataryaya da sahip.
Dünya da Bir İlk Holografik Asistan
Sadece elektrikli, akıllı olmasıyla değil çeşitli yeni özellikleriyle de dikkat çeken otomobil’de dünyada ilk kez 2023 ‘te kullanılacak olan Holografik Asistan özelliği de bulunacak. Her yerde şarj edilebilecek olan otomobilin sürücülere benzersiz bir sürüş sunmayı planladığı biliniyor.
TOGG aracı kısaca ‘Azami verimlilik, konfor, dayanıklılık ve güvenlik gerekliliklerini bir arada sağlayabilen; farklı genişlik ve uzunluklara olanak veren modüler mimari… Sınıfının en uzun aks mesafesini sunarak otomobil içindeki yaşam alanının genişlik, ferahlık ve konforunu en üst düzeye taşıyan altyapı.’ Olarak tanımlıyor. Henüz ismi belli olmayan otomobile sosyal medyadan pek çok isim önerisi gelmeye devam ediyor. Ototürk, Aytürk, Atak, wolf(kurt) gibi isimler merakla otomobili bekleyenlerin twitter üzerinden bulunduğu birkaç öneri.

1991 doğumlu, İzmirli. Ege Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü mezunu. 2015 yılından bu yana tanıtım fotoğrafçılığı ve blog yazarlığı yapmaktadır. 2020 yılında tekno10.com yazarları arasına katılmıştır.
yerli aracın tasarımını bende çok beğendimm peugeotun suvları kadar güçlü ve dinamik görünüyor
sanırım bende bu yaz peugeot 3008imle seyahata çıkmış olacağım 😀
Bence 3008 odak noktası olucak
Şu ara peugeot konuşuluyor suvde
ben peugeot 3008 in yeni modelinden bir atak bekliyorum
Yeni tasarımla 3008 sınıfındaki muadilleri geride bırakır bence
Yeni 3008 varken diğer suvlerin işi zor gibi
Suvde yeni modeller geliyor yavaştan 3008 tanıtılmış bile
Suvde en iddialı isim 3008 tanıtılmış
Suvde sevilen isim 3008 yeni haliyle tanıtılmış
3008 varken suvde lider aramaya gerek yok
Suvde 5008 den daha rahatını tanımıyorum
Yenilik ve gelişim başarı da getirir doğru bir hamle peugeot dan
Tasarımda 3008 i geçemez gibi