Sosyal Medya

Facebook’un Yeni Yüz Tanıma Özelliği Nasıl Kapatılır?

Facebook geçtiğimiz günlerde, yayınlanan fotoğraflarda yüz tanıma özelliğini kontrol eden bir ayarı devre dışı bıraktı. Güncellemeden önce sizi ve arkadaşlarınızı tanımlamak ve etiketlemek için ayarlardan bu sistemi aktive etmeniz gerekiyordu. Şimdi ise Facebook, fotoğrafınızda etiketleyebileceğiniz kişileri önermek için fotoğraflarınızı otomatik olarak tarayacak. Ayrıca, yüzünüz başka birinin yüklediği bir fotoğrafta görünüyorsa veya biri sizin fotoğrafınızı profil resmi olarak yüklediyse size bildirim gelecek: “Hey, biri senin fotoğrafını yükledi!”

Yüz tanıma özelliğini hala devre dışı bırakabilirsiniz ancak bıraksanız dahi, Facebook’un hala sizin ve arkadaşlarınızın fotoğraflarını taramaya devam edeceğini unutmayın 

Facebook her ne kadar, bu özelliği fotoğraflarınızda diğerlerini de etiketlemenize yardımcı olmak için yaptığını söylese de, aslında yüz tanıma teknolojisi önemli bir gizlilik sorunu haline geldi. Facebook da gizlilik uygulamaları konusunda tartışmalara pek yabancı değil, bu yüzden güncellemelerin sebeplerini detaylı açıklamaya çalışıyor.

Yüz Tanıma Özelliğini Nasıl Kapatılırım?

1. Facebook uygulamasını açın.
2. Menü düğmesine (üç çizgili simge) dokunun.
3. Aşağı kaydırın, ardından Ayarlar ve Gizlilik’i seçin.


4. Gizlilik Kısayolları’na basın.


5. Yüz Tanıma Özelliğini Kontrol Et’i seçin.


6. Facebook’un sizi bir fotoğrafta tanıyabilmesini isteyip istemediğinizi soran bölüme dokunun.


7. Hayır’ı seçin.

Daha Fazla Göster

Benzer Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

implant
Başa dön tuşu
Kapalı