Sosyal Medya

İnstagram Hikayeden Paylaş Özelliğini Açma Kapatma

En çok kullanılan sosyal medya ağı olan İnstagram, yeni özellikleri ile kullanıcılarını çeşitli kolaylıklar sağlamaktadır. Bu özelliklerden biri de hikayeden paylaş fonksiyonudur. Hikayeden paylaş özelliği sayesinde İnstagram kullanıcıları sizin paylaştığınız gönderileri kendi hesaplarında hikaye kısmına ekleyebilmektedir. Ancak bunun için profilinizin herkese açık olması gereklidir. Yeni gelen özellik daha çok takipçi sayısını artırmaya çalışan kişilerin işine yarayacaktır. Kişisel hesap kullanan kişiler için o kadar da yararlı bir güncelleme olduğu söylenemez. Hiç kimse paylaştığı hikayelerin başkalarının hikayesinde görmek istemez. Bu sebeple de İnstagram hikayeden paylaş özelliğini açma kapatma gibi bir özellikte ekledi. Özellik sayesinde hikayenizin başkaları tarafından paylaşılıp paylaşılmayacağına siz karar verebilirsiniz.

İnstagram Hikayeden Paylaş Özelliğini Nasıl Açıp Kapatabiliriz?

Bu özelliği engellemek için birkaç yol bulunmaktadır. Hikayeden paylaş özelliğini kapatmak için hesabınızı gizli yapabilirsiniz. Hesabınızı gizli kullanıcı yapmak istemiyorsanız başka yöntemler de kullanabilirsiniz. Hesabınızı gizlemeden özelliği kapatmak için yapmanız gereken ilk işlem ayarlara girmek olacaktır. Ayarlar bölümüne girdikten sonra aşağı indiğiniz zaman “Hikayelerde yeniden paylaşmaya izin ver” seçeneğini devre dışı bırakmanız gerekecektir. Bu işlemi yaptıktan ve yeniden paylaşamaya izin veri devre dışı bıraktığınız zaman gizli hesaba geçemeden bile hikayeden paylaş özelliği kapanmış olacaktır. Eğer fikrinizi değiştirirseniz ve hikayelerinizin başkaları tarafından paylaşılmasını isterseniz özelliği yeniden aktif etmeniz yeterli olacaktır.

Daha Fazla Göster

Benzer Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

implant
Başa dön tuşu
Kapalı