Sosyal Medya

Linkedin Hesabı Nasıl Kapatılır?

Birçok kişi için iş sahası olarak kullanılan Linkedin, sn yılların büyük çıkış yaşamış projelerinden biridir. 20’nin üstünde dil desteği ile uluslararası platformda işçi ve işveren arasındaki bağı kurmaktadır. İş konusunda paylaşımların da yapılabildiği Linkedin, aynı zamanda bir sosyal medya platformu gibi kullanılabilmektedir.

Neden Linkedin Hesapları Kapatılmakta?

400 milyonun üzerindeki kullanıcısına hizmet verse de bazı nedenlerle Linkedin üyelikleri iptal edilebilmektedir. Bunların başlıca nedenleri arasında üye olduktan kısa bir süre sonra iş bulunamaması gelmektedir. Kısa süreli deneyim yaşayan kişiler, istedikleri işi hemen bulamadıkları için platformdan soğuyarak hesaplarını silmek istemektedir. Bir başka neden ise üye sayısındaki artışa bağlı olarak, sosyal medya tarafının daha fazla öne çıkmasıdır.

Linkedin’in bu gibi nedenlerle üye kayıpları yaşadığı bilinmektedir. Peki, Linkedin hesap kapatma işlemi nasıl yapılmaktadır?

İlk İşlem Linkedin Hesabına Giriş

Linkedin hesabını kapatmak için öncelikle kapatılacak hesabın giriş bilgilerine sahip olmak gerekmektedir.  Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılan hesabın profil bölümünde yer alan kısımda hesap kapatma sekmesi görünmektedir. Linke tıkladığınızda hesabın kapatma nedenini sizden isteyen site, kendini geliştirme amaçlı bu soruyu sormaktadır. Nedeninizi belirttikten sonra devam seçeneği ile sonraki sayfaya geçtiğinizde ‘Hesap Kapama Doğrulaması’ adı altındaki sayfaya yönlendirilmektesiniz.

Son olarak hesap kapamayı doğrula seçeneği ile hesabınızı kapatabilmektesiniz. Hesabınızı kapattıktan 24 saat sonra kişisel bilgileriniz e-posta adresiniz sistemden silinmektedir. Yani yeniden üye olmak isterseniz 24 saat sonra aynı e-posta ile üyelik yapabilmektesiniz. Ancak unutmayın ki üyelik silme işlemi tamamlandığında yeniden üye olsanız bile bilgilerinize, notlarınıza, aboneliklerinize ulaşamazsınız.

Bilgileriniz Tamamen Silinir

Hesap kapama işlemi ardından Linkedin’in kaldırdığı hesaplar, arama motorlarında görünebilmektedir. Hesabın ilk kapandığı günlerde meydana gelebilecek bu görüntülemeler, zamanla normale dönmekte ve hesaplar artık görünmez hale gelmektedir. İki hesaptan birini kaldırmak isteyenler ise Linkedin’in yeni özelliklerinden biri olan birleştirme özelliğini kullanabilmektedirler. Böylece her ki hesap senkronize edilmekte ve herhangi bir kayıp yaşanmadan kullanıma devam edilebilmektedir.

Premium üyelerin ücretli kullanımı sonlandırmak için hesabı kapatmalarına gerek yoktur. Üyelik bilgileri kısmından üyelik şeklini değiştirmeleri yeterli olmaktadır. Linkedin hesabınızı kapattığınızda profil görüntüleme işlemi sağlanamayacak ve 24 saat sonra bütün veriler Linkedin sistemi üzerinden silinecektir.

Daha Fazla Göster

Benzer Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

implant
Başa dön tuşu
Kapalı