Teknoloji

Google Haritalar Tarafından Takip Mi Ediliyoruz?

Konum bildirme ile Google, yararlı, ilginç veya istilacı bulabileceğiniz nerede olduğunu izleyebilir. Google’ın sizi takip edip etmediğini nasıl kontrol edeceğinizi öğrenin.

İzleniyor Muyum?

Konum geçmişinizin etkin olup olmadığını görmek için Google Haritalar Zaman Çizelgesi’ne gidin. Haritanın altındaki bantta, Google size konum geçmişinin açık veya kapalı olduğunu söyler ve etkinleştirmenizi veya duraklatmanızı sağlar. (Bu ayarı Google hesap sayfanızdaki Kişisel bilgiler ve gizlilik bölümünde de bulabilirsiniz. Gittiğiniz Yerler alanına gidin ve kapatmak için seçim düğmesine tıklayın.)

Ancak konum geçmişini devre dışı bırakmak geçmiş geçmişinizi kaldırmaz. Google’ın sizin için depoladığı yerleri silmek istiyorsanız, Zaman Çizelgesi haritanızın sağ alt köşesindeki dişli simgesini tıklayın ve Tüm Konum Geçmişini Sil’i seçin.

Bulunduğunuz yeri tek bir gün, hatta tek bir günün tek bir durağı için de silebilirsiniz. Zaman Çizelgesi haritanızın sol üst köşesindeki menüden bir gün seçin. Daha sonra haritanın solunda o güne ait duraklarınızın bir listesini göreceksiniz. Tüm güne ait konum bilgilerini silmek için listenin en üstündeki çöp tenekesi simgesini tıklayın veya bir durağın yanındaki üç nokta düğmesini tıklayın ve yalnızca bu konumu silmek için Günden durağı kaldır seçeneğini seçin.

Google Haritalar Konum Takibi

Telefonunuzun Konum Ayarlarını Kontrol Edin

Google’ın konum raporlamasını iPhone’unuzdan devre dışı bırakmak isteyen iOS kullanıcıları için, Konum Raporlama’yı Google arama uygulamasından veya iPhone’unuzdaki Google Haritalar gibi başka bir Google uygulamasından devre dışı bırakmanız gerekir.

Google arama uygulaması için, Ayarları açmak için sol üst köşedeki profil resminize dokunun. Ardından Gizlilik üzerine dokunun, Konum ve Konum Raporlama’ya dokunun ve ardından Rapor Etme’yi seçin. Konum Raporlama özelliğini etkin bırakabilirsiniz ancak Konum ekranından Konum Geçmişi’ne dokunarak ve ardından Bitti’ye dokunmadan önce Kaydetme’yi seçerek Google’ın geçmişinizi kaydetmesini önleyebilirsiniz.

Google Haritalar’da, sol üstteki hamburger düğmesine, zaman çizelgenize dokunun, sağ üstteki üç nokta düğmesine ve ardından Ayarlar’a dokunun. Konum ayarları altında, Konum Servisleri ve Konum Geçmişi’nin açık veya kapalı olduğunu görebilirsiniz. Ayarlardaki bu sayfadan, konum geçmişinizin tümünü veya bir kısmını silebilirsiniz.

Google Haritalar ana panelinde Paylaş konumu adı verilen yeni bir öğe de var. Konumunuzu geçici olarak belirli kişilerle paylaşmanıza olanak tanır. Hangi uygulamaların iPhone’unuzdaki konum servislerini kullandığını da Ayarlar> Gizlilik> Konum Servisleri seçeneğine giderek görebilirsiniz. Android kullanıcıları için süreç kolaylaştırılmıştır. Ayarlar> Konum> Google Konum Raporlama’ya gidin. Konum Raporlama için, kapatmak için kaydırıcıya dokunun.

Daha Fazla Göster

Benzer Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

implant
Başa dön tuşu
Kapalı