MobilTeknoloji

iPhone rehberinizden birden fazla kişi nasıl silinir

Zaman zaman telefon rehberinizde bir kişiyi aradığınızda, rehberinizde bulabilmek çok fazla zamanınızı alabilir. Rehberinizi beklide bir daha hiç görüşmeyeceğimiz kişilerle doldu olabilir. Sizler de uzak bir akrabanızla aslında hiç görüşmek istememenize rağmen nezaketen numarasını telefonunuza kaydetmiş olabilirsiniz. İşte tamda bu noktada rehberinizi biraz temizlemek ve sadece sık konuştuğunuz kişileri bulundurmak iyi bir çözüm olacaktır.

iPhone’unuzda artık bulunmasını istemediğiniz kişileri silmek basittir. Bu işlemi birkaç basit adım ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu makalede, Apple iPhone’unuzdan tek bir kişi, birden çok kişi veya tüm kişilerinizi silebilmek için sizlere bilgiler vereceğiz.

Rehberde bir kişi nasıl silinir.

Kişiler uygulamasını açınız. Kaldırmak istediğiniz kişiyi seçin.

Sağ üst bölümde bulunan Düzenle tuşuna tıklayınız. Alt bölümde bulunan kişiyi sil butonuna tıklayınız.

Karşımıza gelen kişiyi sileceğimize istinaden bildirimi onaylayınız.

Rehberin bağlı olduğu hesabınız üzerinden üm kişileri silebilmek

iPhone’lar Gmail, Outlook veya Yahoo Mail gibi e-posta hesaplarında bulunan kayıtlı kişileri rehberinize aktarabilir. Genel olarak, bu işlem yeni bir telefon aldığımızda rehberimizdeki numaraları saklamak ve yeni telefonumuza aktarabilmek için gerçekten kolay bir adımdır. iPhone’unuzda bulunan kişileri kaldırmak içinde benzer bir yöntem bulunur.

iPhone üzerinde bulunan kişilerinden biri ya da birkaçı silinirse, mail hesabınız üzerinde bulunan kişi kaydı da silinmektedir. Rehberinizde bulunan tüm kişileri silebilmek için, tüm hesabı silebilir veya bu mail ile kişilerin eşitlemesini kapatabilirsiniz.

Bu adımı gerçekleştirebilmek için sırası ile ;

Ayarlar > şifreler ve hesaplara giderek iPhone’unuzun hangi mail hesapları ile bağlantılı olduğunu görebilirsiniz.

Bu bölümde telefonunuzda tanımlı olan mail hesapları karşımıza gelmektedir.

Rehberinizle senkronize olan mail hesabını seçiniz. Bu ayrıca kişileri silmek istediğiniz hesabınızda olacaktır. Gelen seçenekler içerisinden aktif olan “kişiler” işaretini pasif olarak değiştiriniz. iPhone’umdan Sil butonuna tıklayarak kişiler ile olan senkronizasyonu kapatabilirsiniz.

Hesabı sil > iphone’umdan Sil öğesine dokunarak tüm hesabı (posta, kişiler, takvimler ve notları) da silebilirsiniz.

Aynı Anda Birkaç Kişiyi Silebilmek

İşte İşler burada biraz zorlaşıyor. Bir iPhone’da aynı anda birden fazla kişiyi silmenin bir yolu yoktur. Silmek ya da silmemek işte bütün mesele bu 😊

Ancak, bu bizim önümüzde bir engel değil. Bu kişileri mail hesabınızdan silerseniz bu değişiklikler iphone’unuz da senkronize edilir. Kişilerinizin hangi posta servisinde bulunduğuna bağlı olarak, birkaç kişiyi aynı anda silebilmenin farklı yolları bulunmaktadır. Bunun için e-posta servis sağlayıcıların sıkça sorulan sorular  kaynaklarını inceleyebilirsiniz. (örneğin Gmail, Outlook, Yahoo Mail).

Fakat kaydettiğimiz tüm kişiler bir e-posta servisinde kayıtlı değilse?
Şanslısınız, çünkü bunun için bir çözüm önerimiz var. icloud.com‘a sitesine giriş yapın. iCloud kimlik bilgilerinizle giriş yapın.

“Kişileri Tıklayın.”

Ctrl tuşuna basılı tutarak silmek istediğiniz kişileri seçin.

Klavyenizdeki Delete tuşuna basın ve karşımıza gelen iletişim kutusunda ” Sil ” butonuna tıklayın.

İşlem tamamlandığında da silinen kişiler iPhone’nunuzda da silinmiş olacaktır.

Daha Fazla Göster

Benzer Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

implant
Başa dön tuşu
Kapalı